Ülkemizde bilindiği üzere hem devletin hemde özel şirketlerin pay sahibi olduğu KİT kurumları bulunmaktadır. Bu kurumlar da çok sayıda KİT taşeron işçisi çalışmaktadır. KİT işçilerinin Türkiye geneli sayısının 100 bine yakın olduğu vurgulanmakta olup KİT işçileri bilindiği üzere taşerona kadro gelişmesinden yararlanamamıştı. Peki KİT taşeronuna kadro verilecek mi, Maliye Bakanlığının bu konuda çalışması mevcut mudur?

Geçtiğimiz günlerde Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından KİT işçilerine sevindirici duyuru yapılmıştı. Bu açıklamayı İşin Olsa ekibi olarak bizlerde gündeme getirdik ve haberimize oldukça yoğun rağbet geldi. Buna göre 100 bine yakın KİT işçisi kadro alacak mı, KİT taşeron gelişmeleri nelerdir derken bir türlü müjde yine verilmedi.

BİR İKİ GÜNE AÇIKLAMA GELİR DENİLMİŞTİ

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından kamuoyuna yapılan açıklama da KİT işçilerine taşerona kadro verilmesi için Maliye Bakanlığının çalışma yaptığı ve çalışma sonucu Hazine Müsteşarlığının da onayı vermesi ile KİT işçilerine kadronun verileceğini bu konu hakkında bir iki güne olumlu açıklamanın gelebileceği söylenmişti fakat müjdeli haber kamuoyuna duyurulmadı.

Ülkemizde bulunan KİT kurumlarında istihdam etmekte olan 100 bine yakın kişi taşerona kadro gelişmesinden yararlanmak istiyor ve hükümetten kadro talep ediyor. Buna göre KİT taşeronlarına ilişkin yapılan tüm açıklamaları ekip olarak takip etmeye devam ediyoruz. Son dakika gelişmesi oldukça size duyuracağız.

Editör: TE Bilisim