Ülkemizde bilindiği üzere KİT kurumlarında istihdam etmekte olan taşeron işçilere ilk olarak kadronun verilmeyeceği duyurulmuştu ancak daha sonradan yapılan açıklamalar ile toplam kamuya geçecek olan işçilerin sayısı duyuruldu ve KİT işçilerine de müjdeli haberler verildi.

Buna göre KİT işçileri için yapılan müjdeli açıklamalar ile bu işçilerin de kadro alacağı konusu öğrenildi. Peki KİT taşeronuna kadro ne zaman verilecek? KİT işçilerine kadro verilecek mi? İşin Olsa ekibi olarak on binlerce KİT işçinin alında ki sorulara yanıt vermek için bu özel içeriği ürettik.

KİT İŞÇİLERİNE KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

KİT kurumlarında çalışan KİT işçilerine kadronun verileceği müjdelendi peki kadrolar ne zaman verilecek. Öncelikle KİT işçilerine kadronun şöyle verilmesi bekleniyor. İşçiler için yeni istihdam alanları yaratılacak ve işçiler kamu kurumlarının bu pozisyonlarına kaydırılarak kadroya geçirilmiş olacak ve kamuda KİT taşeronu da kalmayacak. Geçişler kademe kademe yapılacak.

Peki KİT taşeron işçilerine kadro ne zaman verilecek? Buna göre henüz KİT işçilerine kadronun ne zaman verileceği henüz bilinmiyor fakat önümüzdeki aylardan itibaren taşeron işçiler kadroya geçirilince KİT işçiler içinde kademe kademe yeni istihdam alanlarının yaratılarak kaydırma sürecinin başlaması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim