Ülkemizde bilindiği üzere bazı Kamu İktisadi Teşebbüsü KİT kurumları bulunmaktadır. Bu kurumlar hem devletin hemde özel sektör firmalarının ortaklığında bulunan kuruluşlar olarak bilinmektedir. Burada çalışan personeller aslında memurlar kanuna göre hak talep edebilmekte ve diğer memurlar gibi hakları bulunmaktadır ancak yinede sözleşmeli olarak istihdam ettiklerinden dolayı KİT işçileri de devletten kadro istemektedir.

Taşeron yasası ile çok sayıda işçiye kadro verildi ancak KİT kurumlarında istihdam eden kit işçilerine kadro verilmedi. Türkiye geneli 100 bine yakın KİT işçisinin bulunduğu bilinmekte olup KİT'lere kadro süreci Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile başladığı belirtilmişti.

KİT İŞÇİLERİNE KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile KİT işçilerine kadro verme sürecinin başladığı ve an itibari ile Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT bünyesinde istihdam eden KİT işçilerine kadro verilmeye başlandığını diğer KİT kurumları içinde incelemelerin yapılacağı ve sıra ile kadroların verileceği söylenmişti. Öyle ki KİT taşeron işçilerinin de tamamına farklı süre zarfları içerisinde kadrolarının verilmesi bekleniyor. Ancak net olarak tüm KİT işçilerine kadroların ne zaman verileceğine yönelik bir bilgi bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilisim