Ülkemizde bilindiği üzere bir milyona yakı taşeron işçi bulunmaktadır. İşçilerin büyük bir bölümü 11 Ocak 2018 tarihine kadar taşerona kadro başvurularını gerçekleştirdi ve kadro alıp almayacaklarını merak ile beklemektedir. Yüz binlerce işçinin ülkemizde kadro alması bekleniyor.

Kadro alacak olan kamu kurumları belirtilmiş ve İşin Olsa ekibi olarak bizlerde hangi kurumlarda çalışan işçilerin kadro alamayacağını belirtmiştik. Ancak hükümet şimdi kadro alamayan taşeron işçilere de kadro vermek istiyor ve KİT taşeron işçilerine kadro verilmesi için çalışmalar devam ediyor.

BÜTÇE HESAPLAMALARI VERİLİYOR

Şu ana kadar yapılan açıklamalara göre KİT taşeron işçilerine kadro verebilmek için bütçe hesaplamalarının yapıldığı görülmektedir. Hükümet hesaplamalarda eğer olumlu bir yanıt alırsa yeni bir Kanun Hükmünde Kararname KHK çıkararak KİT çalışanlarına da kadro verebilir.

AÇIKLAMA NE ZAMAN YAPILIR?

KİT taşeron işçilerine kadro verilmesi için hükümet çalışmalarını sürdürüyor. Peki çalışmalar ne zaman son bulur ve açıklama yapılır? Buna göre sınavlar 3 Mart 2018 tarihi itibari ile başlayacak. Sınav tarihi, yeri ve saati bilindiği üzere ilgili taşeron sınavı yapacak olan kurumlar tarafından duyurulacaktır. Bu sınavlar başlamadan hükümetin taşerona kadro hakkında yeni bir açıklama daha yapması ve net olarak hangi işçilerin kadro alıp almayacağının öğrenilmesi beklenmektedir. İşin Olsa ekibimizi takip ederek taşerona kadro gelişmelerinden haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim