Ülkemizde bilindiği üzere hem devletin hemde özel sektör firmalarının sahip olduğu şirketler bulunmaktadır. Bu şirketler KİT olarak bilinmekte olup yine bu şirketlerde toplam 50 bin civarı işçinin istihdam ettiği belirtilmektedir. KİT taşeron işçiler taşeron yasasının dışında kaldı ve 50 bin KİT taşeron işçisi kadro alamadı.

İşin Olsa ekibimiz ile sık sık iletişim kurmakta olan KİT taşeron işçileri kadro istemeye devam ediyor. Yurt geneli KİT kurumlarında istihdam etmekte olan KİT işçileri kadro istiyor. Peki KİT taşeron işçilerine kadro verilecek mi yoksa KİT işçilerine kadro zor mu gözüküyor?

KİT İŞÇİLERİ KADRO ALACAK MI?

KİT işçileri hem devletin hemde özel sektör firmalarının sahip olduğu şirketlerde istihdam ettiğinden dolayı kadro alma durumları zor gözüküyor. Kadro verilebilir ancak KİT firmalarında sorunun yaşanmaması için sıkı bir çalışmanın yapılması ön görülmektedir.

KİT işçilerinin kamuda farklı alanlara kaydırılarak kadronun verilebileceği tavsiyesi bulunmaktaydı ancak bu seferde KİT kurumları sıkıntıya düşeceği için KİT işçilerine kadronun kısa sürede verilmesi oldukça düşündürücü gözüküyor. Ancak devlet ile KİT kurumları arasında yapılacak anlaşmalar neticesinde KİT işçilerine kadro verilebilir. Yeni KİT kadro haberleri ve gelişmeleri geldikçe sizlere bilgi vermeye devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim