Ülkemizde hem devletin hemde özel sektör firmalarının sahibi olduğu kurumlar bulunmaktadır. Bu kurumlara Kamu İktisadi Teşebbüsleri KİT kurumları denilmekte ve KİT kurumlarında çok sayıda personel istihdam etmektedir. Türkiye geneli 100 bine yakın KİT işçisinin olduğu bilinmekte olup taşeron yasası bilindiği üzere KİT işçilerini etkilemedi.

Öyle ki KİT işçileri halen kadro almadı. Kadrolar ne zaman verilecek derken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu çok önemli bir açıklama yaptı ve KİT'lere kadro verilmeye başlandığı ilk uygulamanın da PTT'de olduğu söylendi. Yani Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT Anonim Şirketi bünyesinde görev yapmakta olan KİT işçilerine kadroları verildi. Peki diğer işçilere kadro ne zaman verilecek, tüm KİT'lere kadro verilecek mi?

TÜM KİTLERE KADRO VERİLECEK

Türkiye geneli 100 bine yakın Kamu İktisadi Teşebbüsleri KİT işçisi bulunmaktadır. Peki tüm KİT işçilerine kadro verilecek mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan duyuruda diğer kurumlar içinde imkanların değerlendirileceği ihtiyaçlar halinde KİT'lere kadro verilmeye devam edeceği söylendi. Yani KİT'lere bir anda kadro verilmemesi kurum kurum çalışmaların incelemelerin yapılması ve uzun vadede KİT işçilerine de devlet kadrosunun verilmesi bekleniyor.