Bilindiği gibi Hazine Müsteşarlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının KİT temsicileri ile yapmış olduğu çalışmalar Başbakan Binali YILDIRIM'a sunum yapılmış ve yapılan çalışmaların hayata geçmesi beklenmekteydi. Uzun zaman sonra kit işçilerinin beklediği iyi haber geldi.

Kamu İktisadi Teşekküllerinde görev yapan taşeron işçiler kadroya geçiş yapamamışlardı. Resmi gazetede yayımlanan bir değişiklik ile kadroya geçiş yapılmak isteyen KİT işçilerine kadroya hangi şartlarda geçebileceği belirlendi. 

Hazine Müsteşarlığına bağlı olan KİT'lerde çalışan işçiler ocak ayındaki düzenlemeden yararlanamadılar. KİT işçilerine ne zaman kadro verileceği, düzenlemenin nasıl yapıalcağı merak konusu olmaya devam etti. Buna göre Bakanlar Kurulu kararu ile yapılan düzenlemelerin ardından kadroya geçiş şartları belli oldu.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Yaklaşık 900 bin işçinin kadroya geçişinin ardından yeni süreçte kadro alamayan KİT işçilerine düzenlemeler belli oldu. Buna göre başvuru şartlarında; halen çalışıyor olan ve 4 Aralık 2017 tarihinden itiabern en az iki yıl  kesintisiz olarak çalışan KİT işçileri düzenlemeden yararlanabilecek. İki yıl sürede kullanılan tüm izinler toplamda 30 gün geçmeyen kesintilerde hesaplamada süreye dahil edilmeyecek. 

Bakanlar kurulu kararı: https://goo.gl/LZmQmn

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim