2018 yılında yapılan yasal düzenlemeler sonrası kadro olan yaklaşık 900 bin işçi 4D sürekli işçi kadrolarına geçişi sağlandı. 

Bununla birlikte taşerondan kadroya geçen ve sürekli işçi kadrosunda çalışan 4D'li işçiler için bazı iyileştirmeler yapılmaya devam ediyor. Taşerondan kadroya geçen işçiler devam eden bazı sorunların çözülmesini istediklerini aktarmaktalar. Diğer yandan Kamu İktisadi Teşekküllerinde (KİT) kurumlarında çalışan on binlerce işçi için karo verilmesi gündemdeydi. KİT işçilerinin gözü verilecek kadroda. KİT'lere Kadro ne zaman verilecek? Adaylar bu sorunun cevabını sormaktalar. 

696 sayılı khk ile kadroya geçen Bayrampaşa Belediyesi temizlik işçileri de 8 aydır tazminat alamadıklarını belirterek kadroya geçiş yapmalarının ardından 8 ay sonra emekliye ayrıldıklarını ifade etmekteler. 

4D İŞÇİLERİNİN SORUNLARI NELER?

Yıllık izinlerini kullanmada yaşanan sorunlar, refakat izinlerinin kullanılması, tayin hakları, fazla mesai ve çalışma saatleri sorunları gibi maddelenen sorunlar Öz Büro Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba tarafından ifade edilmekte. Diğer yandan KİT işlerinin kadro da son durum?

KİT İŞÇİLERİNE KADRO;

Öz Gıda Sendikası  yaptığı son açıklamalarda KİT'lerin 2019 yılı genel yatırım ve finansman programında kadro için düzenlemelere yer verildiğini aktardı. İhtiyaç oldukça kit işçilerinin kadroya geçişi yapılacağını aktardı. Tüm bunlarla ilgili gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim