Ülkemizde kısıtlamaların başladığı günden bu yana ciddi bir değişim oldu. Gelen bilgilere göre vakaların yüzde 60'a kadar azaltıldığı belirtilmektedir. Toplam pozitif 33 binleri geçerken şu günlerde 8 binlere kadar azaldı. Yani yüzde 400'lük bir azalma oldu. Peki Türkiye'de kısıtlamalar ne zaman kalkacak, aşama aşama neler açılacak, hangi işletmelerin açılması planlanıyor? İşte görüşülen konular ve tarih hakkında detayları sizleri bilgilendiriyoruz.

Kısıtlamalar Ne Zaman Kalkacak?

Kısıtlamaların tümü ile kalkması beklenmiyor. Şu anda İlkbaharın gelmesi ile yani 21 Marttan sonra kısıtlamalarda esnemelerin yapılacağı ön görülmektedir. 21 Marta kadar vakaların iyice azaltılması ve kısıtlamaların geniş ölçüde azaltılması tahmin ediliyor. Eğer aşı güzel bir etki yaratırsa bu süre Şubat ayı sonuna ya da Mart ayının başına çekilebilir.

Ne Gibi Yasaklar Kalkacak?

İlk olarak hafta içi sokağa çıkma yasağının birkaç saat daha ileriye alınması ön görülüyor. Hafta sonu bir gün sokağa çıkma yasağı, bir gün serbest olabilir, tüm hastanelerin normal hasta kabulüne başlaması bekleniyor, lokanta, kafe, oyun salonları, kıraathane gibi kapalı işletmelerin HES kodu zorunluluğu şartı getirilerek açılması ön görülüyor, yeniden işletmelerde oturma izninin de verilmesi bekleniyor. Şu anda görüşülen konular bunlar olarak görülmekte olup aşının etkisine göre durumların değişebileceği de tahmin edilmektedir.