Mart 2020 yılından bu yana Türkiye korona virüs ile mücadele ederken ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar sebebi ile şu anda bir çok mekan kapalı ve iş yapamaz durumdadır. Hem vatandaşlar hemde esnaflar kısıtlamaların ne zaman esnetileceği, normalleşmenin ne zaman başlayacağını büyük bir merak ile bekliyor. Kapalı olan lokanta, kafe, restoran, kulüpler, spor kulüpleri, barlar, eğlence mekanları, oyun salonları, kıraahaneler... Peki bu mekanlar ne zaman açılacak?

Sağlık Bakanlığı ile Görüşülüyor

Sağlık Bakanlığı aldığı karar doğrultusunda Türkiye'nin tüm şehirleri için son 7 günlük raporları yayımlama kararı aldı. Bu raporlar doğrultusunda vatandaşlar da illerinde 7 günlük korona virüs tablosunu rahat bir şekilde görebilecek olup şehir, şehir kısıtlamaların azalması, esnetilmesi bekleniyor.

Net Bir Tarih Var Mı?

Şu an için net bir tarih yok, net bir tarihin olması için kabine toplantısından açıklama yapılması gerekiyor. Kabine toplantısı en son 1 Şubatta yapıldı. İkinci kabine toplantısının 15 Şubat tarihinde yapılması bekleniyor ancak bu tarihin ileriye ertelenme durumu da olabiliyor.

Ön görülere göre Mart ayından itibaren kısıtlamaların başlaması bekleniyor. Öyle ki şu anda havaların soğuk olması, vatandaşların bağışıklık durumlarının zayıf olması, öksüren kişi sayısının fazla olması sebeplerinden dolayı virüsün yayılma ihtimali artıyor. Ancak bahar ayına yakın sürelerde havalar yeniden ısınacağı için normalleşme süresinin de başlaması ön görülmektedir. Masada daha çok 1 Mart ya da 1 Nisan tarihleri konuşuluyor. Özellikle turistlerin de Nisan ayı itibari ile Türkiye'ye geleceği düşüncesi olduğundan dolayı Nisan ayında mutlaka işletmelerin açılması ön görülüyor. Yani 1 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında da işletmelerin yeniden faaliyete başlaması beklenebilir.

Sizce esnetilme olmalı mı? Ne zaman olmalı? Yorum atabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim