Özellikle virüs salgını ile zor zamanlar yaşadığımız şu günlerde birçok kişi farklı yardım ve desteklerden yararlanma olanağı da bulunuyor. Bu yardım ve destekler farklı kalemlerde sağlanmakta olup bunlar arasında ise kira ödemede güçlük çekenler için kira yardımı yer alıyor. Kira yardımı almak isteyen vatandaşların ise sağlaması gereken birtakım başvuru şartları yer almakta olup aynı zamanda nereye ve nasıl başvuru yapılacağına ilişkin açıklamalar ise detaylarda yer almaktadır.

Kira Yardımı Şartları Nelerdir?

Kira yardımı almak isteyen vatandaşların sağlaması gereken şartlar arasında bireylerin gayrimenkul varlığının bulunmaması, kira yardımı alacak kişilerin sigortalı olarak bir iş yerinde çalışmıyor olması, devletten başka bir kalemde yardım ve destek alınmıyor olması, işsizlik maaşı almamak, gelir tespiti sonucuna uygun olmak başvuru şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Kira yardımları alınan devlet kurumuna ve mali duruma göre değişmekte olup büyükşehir belediyesi olmak üzere 595 TL ile 960 TL arasında değişen bir beden ödenmektedir. Bakanlığın illere göre değişen kira yardımları da olmakta olup bu yardımlar da 595 TL’den 755 TL’ye kadar değişebilmektedir. Aynı zamanda illere göre kira yardımı kentsel dönüşüm çerçevesinde değişebilmektedir. Kentsel dönüşüm için ise ödenen tutar da bazı şartlara göre değişmektedir.

Nereye Başvuru Yapılır?

Devlet tarafından sağlanan kira yardımları farklı kurumlar tarafından sağlanmakta olup bu çerçevede Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetlere bağlı sosyal yardımlaşma müdürlükleri,Kaymakamlık,Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları,Belediyeler,Özel vakıflar,Dernekler ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilmektedir.

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımından yaralanmak isteyenler için https://www.turkiye.gov.tr/csb-kentsel-donusum-kira-yardimi-basvurusu-4621 e-devlet adresinden başvuru yapmak mümkündür. Diğer kira yardımları için ise bireylerin ilgili kurumların il veya ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları mümkündür.

Editör: TE Bilisim