Korona virüs önlemleri çerçevesinde geçtiğimiz haftalarda düğün ve asker uğurlamaları ile sıkı kısıtlamalar getirilmişti. Bu noktada bir düzenleme de kına gecelerine getirilmiş bulunuyor. Yayınlanan yeni genelgeye göre 14 il geneli için sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi toplu olarak gerçekleştirilen etkinliklere izin verilmeyeceği ifade edildi. İlgili genelgeye ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Hangi İller Yasak Kapsamında?

14 il genelinde yayınlanan genelge kapsamında başta sünnet düğünü ve kına gecesi olmak üzere benzer toplu etkinliklere izin verilmeyeceği açıklandı. Buna göre yasak getirilen 14 il ise şu şekilde; Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat.

Düğün ve nikahlar için ise en fazla 1 saate izin verilecek ve bu etkinlikler bir saat içerisinde tamamlanacak. Ayrıca etkinliklerde dans ve oyuna ise izin verilmeyecek.

Bunun yanı sıra ülke genelinde de kamu urum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetlerinin ve su servisi hariç her türlü yiyecek ve içecek ikramının durdurulmasına karar verildi.

Ne Zaman Geçerli?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile birlikte 26 Ağustos 2020 tarihi itibari ile bu illerde ilgili yasaklar uygulanmaya başlayacak olup ayrıca gelin ile damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah merasimlerine katılması yasaklanacak.