Örgütün şahıslardan topladığı parayı sorunsuz bir şekilde sisteme sokma yöntemlerinden biri de kamuya yararlı dernek statüsünde bulunan Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ gibi derneklerdir” ifadesine yer verildi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin Türkiye genelinde 41 farklı ilde şubesinin bulunduğu, ayrıca derneğin Sudan ve Pakistan’da temsilciliğinin olduğu, derneğin Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseye üye olduğu kaydedilen iddianamede, derneğin genel merkezinin İstanbul’da olduğu belirtildi. Kimse yok mu derneğine yardım yapan kişilerin suçtan elde edilen gelirin aklanması ve bu yolla aklanan paranın da terör örgütünün finansı açısından kullandıkları değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Kayıt dışı olarak yurt dışına çıkarılan 9,5 milyon dolara ilişkin hazırlanan, derneğin hesaplarındaki tutarsızlık ve usulsüzlüklerle ilgili detaylara yer verilen MASAK raporundaki tespitlere göre yapılan incelemede Kimse Yok Mu Derneği'nin, 2011 ile 2013 yılları arasında bankacılık işlemleri kullanılmadan yurt dışına çıkartılmak için 9,5 milyon doları "iş avansı" adı altında çalışanı ve gönüllerine gönderdiğinin tespit edildiği ve bu paranın 33 kişi üzerinden 114 işlemde yapıldığı anlatıldı.

Başsavcılıkça onaylanarak mahkemeye gönderilen iddianame, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren mahkeme, ilk duruşmanın 5 Eylül'de Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde yapılmasını kararlaştırdı. İddianamede 35 şüphelinin "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi