Son günlerde İŞİD mevzilerice Kilis'e atılan roketatarla bir yenisi daha eklendi. Kilis'e bugün 2 rokat atarmermisi daha düştü. Atılan roket atarlar Orman İşletme Müdürlüğü bahçesine düştü.


Suriye'den atılan roket mermisi İl Tarım Müdürlüğü'ne ait hayvan barınağına isabet etti. Barınaktaki 5 küçükbaş hayvan telef oldu.  Diğer roket mermisi ise Kartalbey Mahallesi'ndeki Orman İşletme Müdürlüğünün bahçesine düştü. İhbar üzerine mermilerin düştüğü bölgeye itfaiye, 112 Acil Servis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, ölen ya da yaralananın olmadığı saldırı sonrası çevrede güvenlik önlemi aldı. Patlama nedeniyle bazı binalarda hafif hasar oluştuğu öğrenildi.



Genelkurmay'dan Kilis açıklaması :
"Bu sabah saat 08:00 sularında  Kilis'e atılan 2  adet roket İl Tarım Md.lüğü bahçesine düşmüştür. Can kaybı yoktur.
Bölgede konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketlerin atıldığı SURAN kuzeyindeki DEAŞ silah mevzileri tespit edilmiş ve sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla (Fırtına obüsleri ve  Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla) ateş altına alınmış ve iki adet Katyuşa mevzii imha edilmiş, ilk belirlemelere göre 3  ( üç) DEAŞ üyesi terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede diğer hedeflerin tespitine yönelik çalışma sürdürülmekte olup; tespit edilen hedeflerin anında ateş altına alınmasına devam edilmektedir."
Editör: TE Bilisim