Türkiye 24 Haziran seçimleri itibari ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçti. Buna göre artık önemli kararlar Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmekte olup Resmi Gazete'de yine Başkan tarafından onay ile yayımlanmaktadır. Yeni yayımlanan resmi gazetede yapılan duyuru ile Kanun Hükmünde Kararnameler KHK kapsamında iki yeni teşkilatın kurulduğu belirtildi.

Buna göre iki teşkilat Kanun Hükmünde Kararname KHK ile kuruldu peki kurulan iki yeni teşkilatın ismi nedir, bu teşkilatlarda ne gibi görevler yapılacak, ilgili kurulmuş olan iki yeni teşkilatta istihdam etmekte üzere memur ve personel alımı yapılacak mı, gelişmeleri İşin Olsa ekibi olarak açıklıyoruz.

İKİ YENİ TEŞKİLAT KURULDU

Kanun Hükmünde Kararname KHK Resmi Gazete aracılığı ile yayımlandı ve iki yeni teşkilatın kurulduğu belirtildi. Peki kurulan teşkilatlar nelerdir? Buna göre Strateji ve Bütçe Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi başlıkları ile resmi duyuru yapıldı. Yani Strateji ve Bütçe Başkanlığı Teşkilatı ve İletişim Başkanlığı Teşkilatı isminde iki yeni teşkilatın kurulduğu öğrenildi. Bu kurumlar için memur alımı yapılacak, memur alımı yapılacak ise alımlar nasıl yapılacak gibi detaylar henüz belli değil. İşin Olsa ekibi olarak gelişmeler geldikçe sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim