Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017 yılında KGM memur alımlarına ilişkin açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada, 640 yeni memur alımının 2018 yılında yapılacağını duyurmuştur. Bakan'ın açıklamasının üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen, ilana ilişkin herhangi bir yayımlama söz konusu olmadı. Atama bekleyen adaylar, geçtiğimiz günlerde Gazete ilanı verdiler. Verilen ilanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve diğer isimlere seslerini duyurmaya çalıştılar.

Mülakat Olacak mı?

Mart ayında yayımlanan ilanda Karayolları, KPSS 2018/3 kapsamı içerisinde farklı kadrolar için 180 adet memur alımı yapmıştı. Adaylar ise 640 memur alımını hala beklemektedir. Yapılan memur alımının düşük sayıda yapılması sebebi ile hayal kırıklığı yaşayan adaylar, 640 memur alımının yılın ikinci yarısına bırakıldığını düşünüyorlar.

KGM 640 memur alımında mülakat olup olmayacağı ise merakla bekleniyordu. Yapılan araştırmalarda, memur alımının mülakatsız olacağı öğrenildi. KPSS 2018/4 KGM memur alımı başvuru kılavuzunun ise seçim sonrasında yayınlanması bekleniyor. Alımların ise Temmuz-Ağustos civarında olması beklenmektedir.

Adaylar, sabırsızlıkla ilanın yayınlanmasını bekliyorlar. 640 memur alımına ilişkin yakın zamanda gelişmelerin olmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Editör: TE Bilisim