Geçtiğimiz günler itibariyle Milletvekili Kenan Sofuoğlu' nun sosyal medya platformunda yaptığı bir paylaşımında ayaklarını masanın üzerine uzattığı ve karşısında bekleyen iki kişiden birinin danışmanı olduğu fotoğrafın üzerine emirerlerim notunu düşmesi büyük tepki toplamıştı. Kenan Sofuoğlu' nun danışmanı olan kişi tarafından sosyal medya platformunda yapılan açıklamada, Kenan Sofuoğlu' nun diğer milletvekilleri gibi danışmanların maaşlarından pay almadığını, üzerlerindeki kıyafetlerle dahi kendisinin tek tek ilgilendiğini ifade ederek skandal bir açıklamaya imza atmıştı. Danışman yaptığı açıklamanın ardından sosyal medya üzerinden görevinden ayrıldığını duyurdu.

Kenan Sofuoğlu açıklama yaptı

Sofuoğlu yaptığı açıklamasında bu olayın siyasi gündeme espri katmak amacıyla yapıldığını ancak amacının çok dışına çıktığını, kendisinin de zaten 4 dakika içinde bu paylaşımı kaldırdığını ifade etmişti. Kenan Sofuoğlu' nun bu açıklamalarından sonra da danışman tarafından yukarıda aktardığımız açıklamalara imza atılmıştı.

Danışman tepki gördü, özür dileyip istifa etti

Kenan Sofuoğlu' nun danışmanı bu açıklamasının ardından sosyal medyada büyük tepki gördü ve yine sosyal medya üzerinden görevinden ayrıldığını duyurdu. Açıklamasında " Sebep olduğum bir paylaşım dolayısıyla, danışmanlığını yürüttüğüm Sayın Kenan Sofuoğlu yoğun eleştirilere maruz kalmıştır. Onun insani niteliklerini dile getirme amacıyla yaptığım açıklamada, sayın vekillerin haklı eleştirilerine öfkeli bir tepki göstererek vahim bir hataya sebep oldum. TBMM'nin tüm milletvekillerinden ve halkımızdan özür diliyorum. Danışmanlık göreviyle bağdaşmayan bu durum dolayısıyla görevimden ayrılıyorum. " ifadelerine yer verdi...