CHP Genel Başkanı Ankara'da yaşanan patlama olayına ilişkin konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşadığı derin üzüntüyü anlatmakta  güçlük çektiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarını sizler için derledik. İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun o açıklamaları.

 


Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:


"Yazık günah bu ülkeye: defalarca söyledim yine söylüyorum. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, hepimizin terörü ortak lanetlemesi lazım. Tükiye'nin haketmediği tabloyu zorla dayatmaya kimsenein gücü yetmz. Biz teröre lanet okuyacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye'nin acıya ve kana bulaştırılması bizim haketmediğimiz bir tablodur.
Üzgünüm, üzüntülüyüm. Bugün tüm etkinliklerimizi erteliyoruz. Buradan Ankara'ya geçeceğim ve yetkili organlarımızı toplayacağız. Tablonun netleşmesini de bekliyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızı süratle olay yerine gönderdim. Gelen rakamlar iç açıcı değil. 2 canlı bombadan söz ediliyor. 

Bugün özel bir suçlama getirmek istemiyorum ama Türkiye böyle mi yönetiliyor. Biz beraberce huzur içnde yaşayabiliriz. Neden gencecik insanlarımız teröre kurban gitsin. Biz huzur içinde yaşayabileceğimiz bir ülke istiyoruz. Dayatmayı terör noktasına taşımak hangi vicdanın kabul edeceği bir şeydir. Terörü bitirmek istiyoruz diye şunu yapacağız desinler, açık çek veriyoruz destek veririz. Ne istiyorsanız yapmaya hazırız. 

Analar ağlamasında demek lafla olmuyor. Bütün siyasi partilerin terör konusunda amasız hareket etmesi gerekiyor. Teröre karşı onurlu ve dik bir duruş sergilemeliyiz. Yazık, günah çocuklarımız ölüyor. Barış istemek ne zamandan beri suç olmaya başladı. Ortadoğu'da başladı, Türkiye'ye geldi. Şimdi ben konuşmayım da ne yapayım? Demokrasiyi yaşatmak istiyoruz. Ülkeyi yönetenler sabırlı olsun istiyoruz. Neden Türkiye bu halde ne söyleyeyim ben şimdi vatandaşlarıma."

Editör: TE Bilisim