16 Nisan 2017 tarihinde bilindiği üzere tüm Türkiye geneli referandum yapılacak. Başkanlığı destekleyen kişiler evet oyu verecek iken başkanlığı desteklemeyen kişiler hayır oyu verecek. Meydanlarda halktan evet ve hayır isteyen siyasiler konuşmalar yapmaya devam ediyor.

Her gün farklı yerlerde mitingler ve toplu açılış törenlerinin olduğu şu günlerde siyasilerde önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün referandum üzerinden taşeron işçileri uyardı.

KADRO HAYAL OLUR AÇIKLAMASI

Referandum çalışmalarının devam ettiği günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu işçi sendikalarını eleştirirken taşeron işçilere de hayır oyu çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 milyon taşeron işçisinin olduğunu ve taşeron işçilerin hayır oyu vermesi gerektiğini belirtirken 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandum da evet oyu çıkarsa kadro almalarının hayal olacağını belirtti.

Taşeron işçilerin sorunlarının çözülemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, işçi sendikalarının bu konu üzerinde hiç eleştiri yapmadığını ve işçinin hakkının yine sadece kendisinin mi savunacağından yakınarak İşçi kardeşlerime sesleniyorum, kıdem tazminatının güvencesi bir kişinin emrinde mi olsun? Yoksa meclisin güvencesinde mi olsun? şeklinde ifade ederek işçi ve taşerondan hayır oyu vermesini istedi.
Editör: TE Bilisim