İstanbul'da yaşanan boşanma davasında ilginç anlar yaşandı. Şiddetli geçimsizlik yüzünden boşanmaya kalkan çirt, kedileri için anlaşamayınca kararı mahkeme verdi.


Geçimsizlik nedeniyle Kaymakoğlu çiftini boşayan mahkeme, kedileri "Zuzu"nun 3 ayda bir tarafların ikamet ettikleri evlerde değişimli barınma ve bakımının yapılmasına hükmetti


İstanbul'da boşanan bir çiftin kedisi için dönüşümlü velayet kararı çıktı. Genelde çocukların velayeti ile ilgili boşanan tarafların şahsi ilişki kurmalarına hükmeden mahkeme, bu defa bir kediyle şahsi ilişki kurulması yönünde karar verdi. Yeşim Tin Kaymakoğlu (31) ile Osman Emir Kaymakoğlu (33) 3 yıllık evliydi. Çift, geçimsizlik nedeniyle anlaşmalı olarak boşanmaya karar verdi. İstanbul Aile Mahkemesi'ne bir boşanma protokolü sunan çift, birbirlerinden herhangi bir tazminat ya da nafaka talep etmedi. Ancak çiftin 'Zuzu' adlı bir kedisi vardı. Son maddede "Tarafların 'Zuzu' adında müşterek kedileri bulunmakta olup, boşanma sonrası kedinin her 3 ayda bir tarafların ikamet ettikleri evde değişmeli olarak barınma ve bakımı konusunda mutabakata varılmıştır" denildi. Bu talep mahkemeyi şaşırttı. Duruşma, İstanbul Adliyesi'nde geçen gün görüldü. Duruşmada davacı kadın, "Çocuğumuz yok. Zuzu adında müşterek bir kedimiz var. Boşanmadan sonra kedinin her 3 ayda bir benim ve davalının ikamet ettiği evde değişimli olarak barınma ve bakımı yapılacaktır" dedi. Davalı adam ise "Kedinin bakımı konusunda anlaştık. Boşanmamıza karar verilsin" diye konuştu. 

'KEDİYLE ŞAHSİ İLİŞKİ' KARARI 
Tarafların söz almasının ardından kararını açıklayan mahkeme, çiftin boşanmasına karar verdi. Mahkeme, protokol gereği çiftin 'Zuzu' adındaki müşterek kedilerinin boşanma sonrası her üç ayda bir tarafların ikamet ettikleri evlerde değişimli olarak barınma ve bakımının yapılacağının tespitine karar verdi. Mahkeme, kedinin boşanan taraflarla şahsi ilişki kurmasına hükmetti. 

Editör: TE Bilisim