Ülkemizde alt iş verenlere bağlı olarak istihdam etmekte olan taşeron işçiler çıkarılan taşeron yasası kapsamında 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile kadro aldı ve alt iş verenler ile muhatabını keserek sözleşmelerini bundan sonra devlet ile yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da 900 bin civarı işçiye devlet güvencesi verildiği belirtildi.

Buna göre bazı işçiler çalıştığı kurumdan ya da pozisyondan dolayı kadro alamadı. Bu sebepten dolayı pek çok alt iş veren firmasının kapatmak hali hazırda çalışan işçileri ise işten çıkartmak zorunda kaldı. Kamu Denetçiliği Kurumu KDK kadro alamayan işçilere umut oldu ve bir işçinin başvurusu kabul edildi.

KADRO ALAMAYAN İŞÇİYE KADRO VERİLDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı çocuk evlerinde çalışan bir işçiye kadro verilmedi. Buna göre alt iş verenler aracılığı ile kamu kurumlarında istihdam etmekte olan taşeron işçilerin askerlik, istirahat, izin vb. gibi durumlarında yerine nöbet usulü yerine başka personellerin istihdam ettiği biliniyor.

Buna göre kadro alamayan başvurucu işçi 2 Ocak 2017 tarihinden itibaren ilgili kurumda çalıştığını fakat kadro alabilmek için yaptığı başvurusunda çalıştırılmadığı gerekçesiyle 4 Aralık 2017 tarihi itibarıyla reddedildiğini açıkladı. Konuyu Kamu Denetçiliği Kurumuna taşıyan işçi haklı bulundu ve ilgili aday sürekli işçi kadrosuna alındı.

Editör: TE Bilisim