Kaymakam olmak isteyen kişiler için hangi tarihte sınava girecekleri belli oldu. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üzerinden yapacaklar.Yayımlanan duyuruya göre başvurular 5 Temmuz ve 12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Peki kaymakamlık sınavı ne zaman yapılacak?

KAYMAKAMLIK SINAV TARİHİ BELLİ OLDU

Kaymakam olmak isteyenler için sınav takvimi kesinlik kazandı. 5-12 Temmuz tarihleri arasında adayların başvuruları kabul edilecek. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üzerinden başvurular yapılabilecek. Kaymakamlık sınavı tarihi ise 2 Eylül 2018 olarak kesinlik kazandı. Kaymakamlık sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarihte belli oldu. Buna göre Kaymakamlık sınavı sonuçları 27 Eylül 2018 tarihinde ÖSYM Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak.

Kaymakamların görevleri ise şu şekilde: Kaymakam validen aldığı emirleri uygulamakla yükümlüdür, halkın sorunlarını belirleyip sorunların giderilmesi için çalışmalarda bulunur, İlçede gerçekleşen açılış törenleri gibi törenlerin başkanlığını üstlenir, İlçe'de ikamet eden insanların yasalara uymasını sağlar ilçe'de bulunan insanların yasa dışı davranmasını engeller. Kaymakam ilçenin en üst yetkili kişisidir ilçede devleti temsil eder, ilçenin genel yönetiminden sorumlu kişidir. Kaymakamın çalışma saatleri düzenlidir, İçişleri Bakanlığına bağlı olarak çalışır, kaymakam çalıştığı ilçede belirli bir süre çalıştıktan sonra başka bir ilçeye tayini gerçekleştirilir.