Şırnak ilinin pek çok bölgesinde operasyonlar 19 Nisan 20117 tarihinden beri ara verilmeden devam ediyor. Bölgeye çok sayıda takviye ekip gönderilirken kar altında mehmetçik pkk'lı terörist avına devam ediyor. Şu ana kadar bölgede çok sayıda pkk'lı terörist etkisiz hale getirilirken yine mehmetçik teröristlere ait yaşam malzemeleri, mühimmat ve sığınakları da imha etmeye devam ediyor.

Devam eden operasyonlarda Mehmetçik Kato Dağı'nda pkk'ya ait olduğunu saptadığı bir yeni mağara daha tespit etti. Mağara arama çalışmalarında pkklı teröristler ile Mehmetçik arasında 2 kez sıcak temas sağlandı.

1 UZMAN ÇAVUŞ 1 GÜVENLİK KORUCUSU YARALANDI

Mehmetçik, Kato Dağında tespit ettiği mağara tarama faaliyetlerini sürdürürken pkk'lı teröristler ile Askerler arasında iki kez sıcak temas sağlandı. Yapılan açıklama ile pkk'nın saldırısı sonucu bir Uzman Çavuş ve bir Güvenlik Korucusunun yaralandığı belirtildi.

EKSİ 11 DERECEDE OPERASYON SÜRÜYOR

Mehmetçik, pkk'nın yaz aylarında etkili olamaması ve saldırılarının önüne geçebilmesi için Şırnak genelinde 19 Nisan 2017 tarihinden beri operasyonlarına devam ediyor. Kato Dağı ve Bestler Dereler Bölgelerinde devam eden operasyonlarda Mehmetçik kar altında eksi 11 dereceye kadar düşen hava sıcaklarında pkk'ya göz açtırmamak için operasyonlarına hız kesmiyor. Günlerdir bölüklerine dönemeyen Askerler geceleri de eksi 11 dereceye kadar düşen karın altında kalıyor.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ