Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşanan kavga sonrası ağabey kendisine balta ile saldırdığını iddia ettiği kardeşini av tüfeği ile vurarak öldürdü.Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde iki kardeş arasında çıkan kavga cinayetle bitti.

 

Olay, Ereğli ilçesine bağlı Aşağıhocalar köyünde meydana geldi. İddiaya göre Mehmet K.'nin (53) bahçede aşıladığı elma ağacını kıran ve aralarında uzun yıllardır husumet bulunan babası Adem K.’ye (84) hakaret etmesi üzerine ağabeyi Durmuş K. (54) araya girip kardeşine tepki gösterdi. Tartışma bir süre devam ettikten sonra taraflar ayrılıp evlerine gitti. Yine iddiaya göre ağabeyinin sözlerine alınan Mehmet K. eşi ve üç çocuğu ile birlikte ağabeyinin evinin önüne geldi. Mehmet K., burada “Sen neden babama arka çıkıyorsun, bana niye sahip çıkmıyorsun?” diye bağırıp ağabeyinin evinin kapısını taşlayıp, elindeki balta ile kırmaya çalıştı. Bunun üzerine dışarı çıkan ağabey Durmuş K., bir süre kavga ettiği kardeşi üzerine balta ile gelince evden aldığı av tüfeği ile ateş etti. Göğsüne isabet eden kurşun yarası ile yere yığılan Mehmet K. için köylüler 112 ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 sağlık görevlileri yaptıkları kontrolde göğsünden yaralanan Mehmet K.’nin öldüğünü belirledi. Kardeşini av tüfeğiyle öldüren Durmuş K. ise köye gelen jandarma ekiplerine teslim oldu.

Jandarma ekiplerine verdiği ifadesinde kardeşinin kendisine balta ile saldırdığını ve bunun üzerine evden tüfeğini alıp ateş ettiğini söyleyen Dursun K., gözaltına alındı. Ölen Mehmet K. ise olay yerinde yapılan incelemenin ardından ambulansla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayda kullanıldığı iddia edilen av tüfeği, balta ve taşları delil olarak aldı.

 

 

15 YIL ÖNCE AĞABEYİNİ VURDU

 

Edinilen bilgiye göre, ölen Mehmet K. yaklaşık 15 yıl önce diğer ağabeyi 1958 doğumlu Recep K.’yi arazi anlaşmazlığı yüzünden av tüfeği ile ateş edip göğsünden yaraladı. Kaldırıldığı hastanede hayata dönen ağabey Recep K. bu olaydan bir süre sonra geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Baba Adem K.’nin yıllar önce yaşanan bu olay nedeniyle oğlu Mehmet K. ile arasının açık olduğu ve zaman zaman kavga ettikleri öğrenildi.

Jandarma olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. 

star

Editör: TE Bilisim