Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Personeli Seçme Sınavı KPS 2017/4 ile 640 memur alımı yapacağı geçtiğimiz hafta Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Yayımlanan ilan ile 640 memur alımı yapılacağı öğrenildi.

Buna göre Karayolu Genel Müdürlüğü KPSS 2017/4 640 memur alımına adaylar başvurularını 18 Nisan 2017 tarihine kadar yapıldı. Başvuruların sona ermesi ile 40 bine yakın aday başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyordu ve sonunda açıklama yapıldı sonuçlar duyuruldu.

EN YÜKSEK ve EN DÜŞÜK PUANLAR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama ile Karayolları Genel Müdürlüğü 640 memur alımı KPSS 2017/4 atama sonuçlarının açıklandığı belirtildiği gibi yine kadrolara göre en yüksek ve en düşük puanlarda belli oldu.

Bilindiği üzere Karayolları Genel Müdürlüğü 640 memur alımı mimar, mühendis, şehir planlayıcısı, tekniker ve büro personeli kadroları için yapılmıştı. Söz konusu kadrolara lisans ve önlisans mezunu adaylar başvuru yapmıştı. Toplam 640 kişilik alımı lisans ve önlisans mezunu olmak üzere toplam 40 bine yakın adayın başvuru yaptığı öğrenildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi atama sonuçlarını kamuoyuna duyurduğu gibi yine kadrolara göre en düşük ve en büyük Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanları da duyuruldu.

Sonuçlar İçin: https://sonuc.osym.gov.tr/
ÖNLİSANS KPSS PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
LİSANS KPSS PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim