Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde yer almakta olan Karayolları Genel Müdürlüğünün Nisan ayı içerisinde 640 kişilik memur personel alımı yapması beklenmekteydi. Sonunda beklenen duyuru dün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile geldi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan duyuru da KPSS 2017/4 tercihleri hakkında bilgiler verildi. Karayolları Genel Müdürlüğünün 640 kişilik memur alımı 12 Nisan 2017 saat: 10.00 itibari ile başladı. Peki tercihler nasıl yapılır ve detaylar nedir?

TERCİHLER NASIL YAPILIR

Karayolları Genel Müdürlüğü KPSS 2017/4 tercihleri nasıl yapılır. Buna göre adayların öncelikle ''https://ais.osym.gov.tr/'' adresine girmesi gerekmektedir. ÖSYM'nin aday işlemler sistemine giren adayların ekranda ki KPSS 2017/4 tercihlerine tıklaması gerekmektedir.

KPSS 2017/4 tercihler bölümüne giren adayların T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile sisteme giriş yapması gerekmektedir. Sisteme giriş yapan adayın uygun KPSS puanı var ise otomatik olarak tercih bölümü açılmaktadır. Tercih bölümünde yer alan bölümleri atanmak istediği şehir ve kadrolar ile dolduracak olan adaylar tercih işlemlerini yaptıktan sonra önizle ve kaydet seçeneklerine basmalıdır.

Aday tüm tercih işlemlerini yukarıda ki gibi yapabilir. Yine tercihlerin onaylanması ve adayın sıralamaya girmesi için yerleştirme ücreti olan 15 liralık ödemeyi adayın ÖSYM'nin anlaşmalı bankalarına ya da ÖSYM'nin internet sitesinden kredi kartı ile ödeme yapması gerekmektedir.

640 MEMUR ALIMI DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN
KARAYOLLARI MÜDÜRLÜĞÜ HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN