Ülkemizde Mart ayından bu yana korona virüsü ile mücadele yapılırken İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ortaklaşa çalışma yürütmektedir. Buna göre korona virüsüne karşı karantinada olan kişilerin doktorlar tarafından belirtilenm süre zarfında sokağa çıkması yasak olup sokakta yakalanan şahıslara 3 bin TL ceza kesilmektedir. Ceza tutarı artabilmekte olup ajanslara yeni düşen haber ile korona virüsünde emsal bir kararın verildiği belirtildi. Karantinaya uymayan kişiye hapis cezası verildi.

1 Ay 20 Gün Hapis Cezası

Kayseride meydana gelen bir olayda korona virüsüne yakalanan ve karantinada olan bir kişi dışarıda polisler tarafından yakalandı ve işlem yapıldı. Mahkemeye sevk edilen kişiye Türkiye'de emsal olacak bir karar verildi. Hakim davalı olan kişiye "Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" suçundan 1 ay 20 gün hapis cezası vererek hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Hapis Cezaları Verilecek Mi?

İlgili karar Türkiye'de emsal bir karar olarak bilinmekte olup bundan sonra da kişilere hapis cezasının verilip verilmeyeceğine yönelik bir bilgi yok. Ancak kişinin davalık olması ve bulaşıcı hastalıklarda ilgili tedbirlere uymayan şahıslara Türk Ceza Kanununa göre bir ay 20 günlük hapis cezasının verilmesine yönelik işlem yapılabilmektedir.