Ülkemizde birçok kişinin çözüme kavuşmasını beklediği sorunlardan biri de EYT olup özellikle hükümetin ilgili konu ile yaptığı açıklamalar sonrasında üzücü haber verilmişti. Fakat Saadet Parti Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye'de uygulanan emeklilik sistemi ile EYT konusundaki tavrı nedeniyle AKPartiyi eleştirerek sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşım birçok EYT mağduru tarafından kısa sürede paylaşıldı ve gündemde EYT düzenlemesinin tekrar meclise gelip gelmeyeceği tartışılmaya başlandı.

Karamollaoğlu EYT Çalışmasını Açıkladı

Kendi sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Karamollaoğlu “Emeklilikte 'Yaşa Takılanlar' bütün partilere gidiyorlar, 'ben size herhangi bir şekilde garanti veremem' dedim. Biz onlarla görüştükten sonra bir çalıştay daha yaptık, yakında o çalıştayın netice bildirgesini de yayınlayacağız inşallah. Eğer o rakam çok yüksek ise belli bir süre içinde bunun karşılanması gerekir. Çalıştıkça bir insanın emekli maaşının düşmesi kabul edilemez" ifadelerinde bulundu.

EYT’de 3 Yöntem Öne Çıkıyor

Geçtiğimiz yazdan itibaren hem yapılan mitingler ile hem de çalışma düzeyinde girişimler atılmıştı. Bu konunda en umut verici adım ise Pof. Dr. Vedat Bilgin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğu olarak biliniyor. Fakat kulislerde ise öne çıkan 3 yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden en muhtemel olanı ise 3600 ve 5000 prim gün sayısından emeklilik. Fakat hangi yöntem üzerinde yoğunlaşıldığı hakkında henüz bir bilgi mevcut değil. Bu yöntemlerde özellikle 5000 günden emeklilik yaşının ne olacağı gibi soru işaretleri bulunuyor.

Editör: TE Bilisim