Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan belediye başkanlıkları açık pozisyonlar için personel alım ilanlarını Devlet Personel Başkanlığı ya da İŞKUR aracılığı ile yayımlamaya devam ediyor. Peki kamuya zabıta alımları yapılacak mı?

Bilindiği üzere belediyeler pek çok pozisyon ve sınıf için personel alımı yapıyor. Ancak zabıta alımları için her hangi bir ilan yayımlamıyor. Zabıta alımları genel olarak KPSS/1 ve KPSS/2 merkezi yerleştirme atamalarında yapılmaktadır.

GÖZLER 21 HAZİRAN'DA

Zabıta alımlarının bu sene de yapılması bekleniyor ancak alımlar için belediyeler normal alım ilanı yayımlamak yerine zabıta kadrosunu merkezi yerleştirme atamalarına yerleştirmektedir. Bu sene 2017/1 KPSS merkezi yerleştirme ataması tercihleri 21 Haziran 2017 tarihinde başlayacak ve 3 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılacak bu merkezi atama da zabıtalar için kadro verilmesi bekleniyor.

EN AZ LİSE MEZUNU

Geçtiğimiz dönem merkezi yerleştirme atamalrına bakıldığında lisans, önlisans ve lise mezunları için ayrı ayrı zabıta alımlarının yapıldığı görülmektedir. En düşük atama puanı önlisans düzeyinde olmuş ve KPSS'den 78 üstü alan aday dahi zabıta olmuştu.

Bu dönem puanların nasıl olacağı bilinmiyor. Ancak yine lisans, önlisans ve lise düzeyi zabıta alımlarının yapılması bekleniyor. 21 Haziran'da başlayacak olan tercihlerde büyük ihtimal zabıtalar için kadro ayrılacaktır.
Editör: TE Bilisim