Bugün itibari ile Resmi Gazetede yayınlanan karar ile birlikte kamuya sözleşmeli personel alımında birtakım değişiklikler yapıldı. 4/B personel alımına ilişkin alınan değişiklik kararı, bazı meslek grupları hariç ek kazanç elde edilmesine olanak tanımakta olup aynı zamanda bazı kurumlara yapılacak olan alımlarda nitelik şartları değişti. İlgili değişikliklere ilişkin detaylara haberinde avamından ulaşmak mümkündür.

Avukatlara Ek Kazanç Olanağı

Resmi Gazete kararı ile 4B personel alımlarında değişikliğe gidildi. Buna göre haftanın bazı günleri ya da günün sadece belirli saatlerinde olmak üzere çalıştırılan sözleşmeli avukatlar, kazan getirici başka işlerde çalışabilecek.

Aynı zamanda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesinde personel alımı sözleşmeli personel usulüne göre gerçekleşmeyecek olup Başkanlıkça belirlenen usullere göre alınacak. Bunun yanı sıra aynı kurumda Hakkında Kanunun mülga 21 inci maddesinin üçüncü fıkrası” kapsamında istihdam edilmekte olanlar, bugünden itibaren 15 iş günü içerisinde yazılı olarak başvuruda bulunmaları halinde, bugünden itibaren 20 iş günü içerisinde, sınav şartı aranmaksızın ilgili Başkanlıkça "ALAN UZMANI" unvanlı sözleşmeli personel pozisyonuna atanacak.

ÖSYM Başkanlığı bünyesinde yapılacak olan alımlar en az 15 gün önce Resmi Gazetede ilan edilecek. AİM (Havacılık Bilgi Yönetimi) Uzmanı", "ATSEP (Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli)", "Ekip Planlama Uzmanı", "Kabin Emniyet Uzmanı" Ve "Uçuş Tabibi gibi unvanlarda sınav şartı aranmayacak. Son olarak ise Havacılık Sertifikasyon Uzmanına yapılacak olan alımlarda ise nitelik değişikliklerine gidildi.

Havacılık Sertifikasyon Uzmanı Alanı Değişti

İlgili Resmi Gazete Kararına göre “ Havacılık Sertifikasyon Uzmanı” için yapılacak olan alımlarda mezun olunan alanlar genişletilmiş olup eski nitelikler; “En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlanın elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, bilgisayar, endüstri, mekatronik, makine, uçak, uzay, havacılık, havacılık ve uzay, elektrik ve elektronik, elektronik ve haberleşme, çevre, fizik, kimya, harita, harita ve kadastro, jeodezi ve fotogrametri, inşaat, metalürji mühendislikleri ile havacılık elektrik ve elektroniği, uçak gövde-motor bölümlerinin birinden mezun olmak, havacılık sistem, simülatör veya hava aracı ve parçalan tasarımı, üretimi ve/veya sertifikasyonu veya güvenlik cihazların tasarımı, üretimi, laboratuvar testleri ve/veya sertifikasyonu veya bakım, operasyon, havaalanı sertifikasyonu, seyrüsefer veya tehlikeli madde konularından herhangi birinde en az üç yıl tecrübe sahibi olmak, en az C düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil bilgisine sahip olmak” şeklinde değiştirilmiştir.

İlgili Resmi Gazete Kararı için: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/09/20200924-1.pdf