15 Temmuz 2016 akşamı Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin yapmaya çalıştığı askeri darbe girişiminin ardından yurt genelinde soruşturmalar başlatıldı. Yapılan son açıklamalara göre toplam 76 bin kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı ve işledikleri suçlara göre çıkarıldıkları adli mahkemelerce tutuklanarak ceza evlerine gönderildi. Görevden ihraç edilen memur sayısı kadar kamuya memur alımı yapılacağı konusunda bazı açıklamalar yapılmaktaydı peki kamuya toplam kaç memur alımı yapılacak.

Süleyman Soylu Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu sonunda beklenen soruyu yanıtladı. Buna göre kamuya kaç memur alımı yapılacak?

Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında kamuda toplam 76 bin kişinin açığa alındığını belirtirken soruşturmaların devam ettiğini de belirtti. Kamuya kaç memur alınacak sorusuna ise son öngördükleri sayının 51 ya da 52 bin civarında olduğunu söyleyerek bu rakamın netleşmediği konusunda ifadeler kullandı. 2016 - 2017 eğitim öğretim senesinde göreve yeni başlayacak öğretmenlerin olduğunu ve Ekim 10'da gerçekleştirilecek atama ile göreve yeni başlayacak 15 bin sözleşmeli öğretmeninde olacağını belirten Süleyman Soylu sürecin bitmesi ile görüşmeleri daha da sıklaşacağı ve yapılacak duyuru ile kamuya toplam kaç memur alımı yapılacağını duyuracaklarını belirtti.

Yurt genelinde yapılan soruşturmaların ve FETÖ/PDY tutuklamalarının sona ermesi ile kamuya toplam kaç memur alımı yapılacağı konusunda açıklama beklenmekte olup yapılacak olan açıklama ile hangi bakanlığın ve kurumun kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı yapacağının da detaylı olarak bildirileceği beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim