Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları açık olduğunu tespit ettikleri kadrolar için çok sayıda memur ve personel alımı gerçekleştirmekte olup ilanlar genel olarak sözleşmeli personel alımı olarak hazırlanarak kamuoyuna duyurulmaktadır.

Yayımlanan ilanlarda pozisyonlara göre mesleki olarak aranan şartların ne olduğu, adayın kaç Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanı almış olması gerektiği şartları verilmekte olup yine yaş şartı da aranmaktadır. İşte bu noktada pek çok aday kamuya memur alımı ya da sözleşmeli personel alımlarında aranan yaş şartının esnetilmesini talep etmektedir.

YAŞ ŞARTI YÜKSELTİLSİN TALEBİ

Kamu kurumları ilanları kendileri yayımladığı gibi yine detayları da kendileri belirlemektedir. Öyle ki kimi kurum ilanlarında 35 yaş şartı, kimi kurum 31 yaş şartı kimi kurum ise 27 yaşına girmemiş olmak şartını arayabilmektedir. Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girişte 35, 31 ya da 27 gibi düşük yaş şartı aranmıyorsa kamuya memur alımlarında da yaş şartının aranmaması gerektiğini beyan etmektedir.

Öyle ki yaş şartından dolayı kamuya yayımlanan ilanların pek çoğuna adaylar müracaat edememekte ve İşin Olsa ekibimize yazarak konunun dile getirilmesini sağlamaktadır. Bizlerde değerli okurlarımız için yaş şartının esnetilmesi konusunu gündeme getirmeye devam ediyoruz. Umut ediyoruz ki en kısa süre içerisinde yaş şartı düzenlemeleri yapılır ve adayların mağduriyetleri giderilir.

Editör: TE Bilisim