Bilindiği üzere faaliyetlerini gerçekleştirmekte olan kamu kurumları açık pozisyonları için işçi alımları gerçekleştirmektedir. Alım ilanı işçi alımı yapacak olan kurum tarafından hazırlanmakta ve Devlet Personel Başkanlığı ile İŞKUR üzerinden kamuoyuna duyurulmaktadır.

Kamu kurumlarının daimi işçi alımları ilgili yönetmelik kapsamında yapılırken kamuya daimi işçi alımı yönetmeliğin de iki önemli değişiklik yapıldı. Adaylara müjdeli haber duyurulmuş oldu peki ne gibi değişiklikler yapıldı.

İKAMET ŞARTI KALDIRILDI

Kamu kurumlarına daimi işçi alımlarında bilindiği üzere ikamet şartı aranmaktaydı. Örneğin Ankara ilin de faaliyetlerini sürdüren kamu kurumunun daimi işçi alımı ilanına sadece Ankara'da yaşayanlar İŞKUR müracaat merkezlerinden ya da İŞKUR resmi internet sitesinden başvuru yapabilmekteydi. Yapılan değişiklik sonucu ikamet şartı kaldırıldı ve başvurular Türkiye geneli yapılabilecek.

BAŞVURU SÜRELERİ 10 GÜN OLACAK

Kamu kurumlarının daimi işçi alım ilanları zaten genel olarak 10 günlük başvuru süresi ile ilana çıkmaktaydı. Ancak en az 10 gün ibaresi bulunduğu için pek çok kurum 15 gün 20 gün gibi de başvuru süresine sahip ilanları kamuoyuna duyurabilmekteydi. Yönetmelikte ki en az ibaresini kaldırılması ile kamu kurumlarının daimi işçi alımı başvuru süreleri 10 güne çekilmiş oldu. 10 günden sonra tüm kamu kurumları daimi işçi alımlarına başvuru yapılamayacak.

TÜM İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim