Bilindiği gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Son yıllarda artan canlı bomba olaylarının daha da büyümemesi ve bunun önüne geçebilmek için hükümet ile istihbarat bunu engellemeye çalışıyor. Pek çok yerden bilgi alınabilmesi ve acı haberlerin gelmemesi için merkez ve çarşılar için İçişleri Bakanlığı bünyesinde bağlı bekçi alımları yapılabileceği gündeme gelmişti. Peki alımlar ne durumda? Bekçi alımı yapılacak mı? İşte detaylar.

Bekçi Alımları

İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere kamuya bekçi alımı yapılabilir. Tabi şu an için bu alımlar hakkında net bir açıklama yok ve kesin olarak bekçi alımları yapılacak mı bilinmiyor. Ancak önümüz de süreçte bekçi alımlarına ihtiyaç duyurulursa kesin olarak bildirinin yayımlanması ve başvuruların alınması ile bekçi alımlarının yapılacağı düşünülüyor.

Kamuya bekçi alımları yapılırsa bu bekçiler genel olarak merkez veya çarşılarda görev yapacak ve bu şekilde istihbaratın daha da güçlü hale gelmesi sağlanacak. Geçtiğmiz aylarda yapılan bekçi alımlarında 5 farklı şehir için bekçi alımları yapılmış ancak Türkiye'nin farklı şehirler için alım ilanı yayımlanmamıştı. Yeni bir ilan yayınlanırsa Türkiye'nin farklı konumlarına daha fazla bekçi alımlarının yapılacağı düşünülüyor.
Editör: TE Bilisim