Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan ve en çok memur personel alımı yapan bakanlıklar şüphesiz ki Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığıdır. Bu üç bakanlık geçtiğimiz seneler de yüz binlerce memur personel alımı yaptığı gibi yine bu sene de çok sayıda memur personel alımı yapacak.

İncelenen bakanlık ve bakan açıklamalarına göre Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının 2017 yılı içerisinde 74 binden fazla memur personel alımı yapılacağı görülmektedir. Peki hangi bakanlık kaç personel alımı gerçekleştirecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında 16 bin sağlık personel alımı yapılacağını müjdelemişti. Şu anda 3 bin 890 personel alımı yapılıyor. Yine Sağlık Bakanlığı 13 bin doktor, eczacı, diş hekimi vs. alımı yapacağı gibi 17 bin şirket çalışanı da alacak.

ADALET BAKANLIĞI

Adalet Bakanlığı 3 Haziran'da yapılacak olan sınav ile 2 bini yeni mezun ve 750'si eski mezunlardan olmak üzere toplam 2 bin 750 hakim ve savcı alımı gerçekleştirecek.

Yine Adalet Bakanlığı yıl sonuna kadar 5 bin zabıt katibi, infaz koruma mübaşir ve şoför personeli alımı yapacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Milli Eğitim Bakanlığı yayımlamış olduğu branşlara göre Mart ayında 20 bin öğretmen ataması başvurularını kabul edecek. Atanacak olan öğretmenler önümüzde ki sene eğitim - öğretim yılında göreve başlayacak.
Editör: TE Bilisim