Emniyet Gene Müdürlüğüne bağlı birimlerde görevlendiril ilen Çarşı ve Mahalle Bekçileri özellikle büyük şehirlerde, Ankara, İzmir Bursa gibi illerde asayiş olaylarını özenli düzeyde azalttı. Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz yaptığı değerlendirmede, 20 bin aranan kişileri yakaladığı ve 3 bin 672 olaya suç üstünde iken müdahale ederek engellediğini ifade etti. Buna göre gece devriyeleri atan bekçiler önemli görevlerini sürdürmeye devam ederken, bu kadrolarda yeni istihdamlar da devam edecek.

KIR BEKÇİSİ ALINACAK;

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz 2020 yılında yapılacak bekçi alımları için müjdeyi erdi. 172 kır bekçisi 500 çarşı ve mahalle bekçisi alınacak. 2020 yılında 672 kişilik ilan açıklanacak. Bilindiği gibi ilk kez 2018 yılında il ve ilçelerin yanı sıra köylerde bekçi alındı.

Kır bekçileri ne görevleri yaparlar; Çiftçilerin mahsullerini dili ve ekli olan arazilerin gerek hırsızlardan gerek hayvanların zarar vermesine önlem alan personellerdir. Türkiye İş Kurumu internet sitesinde yer alan meslek tanımlarına göre çiftçilerin mallarını korumak hırsızlık durumlarına engel olmak gibi görevleri bulunurlar.

KÖYLERE BEKÇİ ALIMLARI;

Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanununda Kır bekçisi tanımı geçmemektedir. Bilindiği gibi mahalle ekçilerin yanı sıra köylere alınan bekçiler için ayrılan kadro için 172 kontenjan ayrılması bekleniyor. Ankara ve İstanbul’da 187 köyde bekçiler görevlendirilecek. Ankara Polatlı ilçesinde 49 personel, Kızılcahamam köylerinde 17, Ayaş 12, Çubuk'ta ise 15 bekçi görevlendirildi. Bekçi maaşları nedir? Lise mezunu olan bekar bekçiler 4.352 Tl maaş alır, ön lisans mezunu bekçi ise 4.358 Tl maaş alırlar. Lisans mezunu bekar bekçi personeli 4.404 Tl maaş almaktadırlar.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim