Kamuya 100 Bin İşçi Alınacak

Başbakan Davutoğlu, 100 Bin Aileye Kamuda İş imkanı sağlanması için çalışmalara başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Terör olaylarıyla birlikte iyiden iyiye büyük sıkıntıların yaşandığı Doğu ve Güneydoğu'da Kamu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmek üzere gençlerden oluşan 100 bin kişiye iş imkanı sağlayacak.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından daha önceden açıkladığı "Birlik, Huzur ve Demokrasi Süreci" Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı'na ilişkin yürütmüş olduğu Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki ekonomiye can vermek, devletle vatandaş arasındaki bağı güçlendirmek adına çalışmalar başlıyor.

Daha önceden konuşulan bu plan ilk 100 madde olarak belirlendi ve daha sonra genişletilerek 61 maddeye düşürüldü. Yapılan bu sadeleştirme ve planların düzenlenmesi ve gerçekleşmesi Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu tarafından kontrol edilecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tarafından açıklanan 100 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan bu planın en önemli önceliği söylendiği üzere gençlere kamuda iş imkanı sağlamak olacak. Bu bölgelerde vatandaşların en çok dert yandığı sorun olan işsizlik böyle çözülmeye çalışılacak. Bakanlar Kurulu ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyelerine "100 bin kişiyi kamuda işe alalım diyen Davutoğlu, yapılacak hiçbir şey olmazsa dahi ağaç ekimi ve çevre düzenlemesi gibi işler çalışmış olurlar dedi. Bu 00 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan proje gerekilirse Belediyelerde bırakılmayacak ve yasal düzenleme yapılarak kamu imkânları sonuna kadar kullanılacak.

 

Kaynak:Habertürk