657 sayılı Devlet Memurları Kanununda geçici madde eklenmesi teklifi geldi.

kamu kurumlarında teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, dağıtıcı, mübaşir, terzi, berber, garson, bahçıvan, matbaacı kadrolarında görev yapan 111 Bin personelin hizmet sınıfı değiştirilmesi için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılması için Cumhuriyet Halk Partisi Grup başkanlığınca TBMM kanunlar ve Kararlar Başkanlığına sunulan teklif detayları belli oldu.

Yardımcı Hizmetler sınıfında görev yapan personeller öğrenim durumlarına göre diğer sınıflarda ve kadrolarda atanması öngörülüyor. Değişiklik gerekçeleri ise şöyle;

Kamuda görev yapan yardımcı personeller teknisyen, mühendis, bilgisayar işletmeni veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur kadrolarında ihtiyaç bulunan kadrolarda görevde yükselme sınavının çok fazla açılmaması, YSH kadrolarındaki personellerin yükselme imkanlarını azaltmakta, taşerondan kadroya geçen personellerle birlikte yardımcı hizmetler sınıfındaki sayısının artması personellerin uygun hizmet sınıfında değerlendirilerek kamu yararının gözetilmesi ve verimliliğin arttırılması gerektiği belirtildi. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Kanun teklifi

İŞİN OLSA