Kamuda idari izin ne zaman biteceği belli olacak? Ramazan Bayramı boyunca devam eden 4 günlük sokağa çıkma yasağı sona ermesinin ardından normalleşme takvimi kapsamında yeni adımların atılması bekleniyor. Türkiye genelinde 15 ilde Seyahat kısıtlamasının esnetilmesi, hafta sonu sokağa çıkma yasağının esnetilmesi, bu kapsamda bazı çalışma hayatındaki adımlarında atılarak normal hayata geçirmeye başlaması bekleniyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak kabine toplantısında gündeme gelecek konulardan bir tanesi de 65 yaş üstü ile 20 yaş altındaki sokağa çıkma kısıtlaması konusunda olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu konuda yapacağı sunum ardından nihai karar verilecek. Bir diğer konu ise kamu kurumlarında çalışan ve idari izne bulunan vatandaşlara yönelik olarak atılması bekleniyor. Bilindiği gibi kronik rahatsızlığı bulunan ve 65 yaş ve üzerinde bulunan yönetici sınıfı dışındaki kamu çalışanları ile yasal süt izinde bulunanlar, pandemi olarak ilan edilen koronavirüs kapsamında ikinci bir genelgeye kadar idari izinli olarak sayımlarına karar vermişti. Vaka sayıların azalması ile birlikte kamu kurumlarında esnek çalışma sisteminin bitirilmesi ve normal çalışma düzenine geçilmesi konuları açıklanacak.

KAMUDA İDARİ İZİNLER İÇİN KARAR VERİLECEK!

Cumhurbaşkanlığının 22 Mart 2020 tarihinde covid19 kapsamında kamu çalışanlarına yönelik ilave tedbirler konulu 2020'ye 4 sayılı genelgesi açıklandı. Korana virüsün yayılımının aza indirgenmesi ve salgınla mücadele edilmesi kamu hizmetinin aksatmayacak şekilde, asgari sayıda personelin bulundurulması şartıyla bakanlık merkezlerde ilgili kurumlarında kuruluşlarda taşra teşkilatlarında uzaktan ve dönüşümlü çalışmalar yapılacak işler için mali ve sosyal hakları ile diğer özlük hakları saklı kalmak kaydıyla uzaktan ve dönüşüm çalışılması idari izin sayılması kararı verildi. İdari izinler göre mahallenin dışına çıkmamaları ihtiyaç duydukları anda göreve gelmeleri zorunlu olacak denilmişti. Ayrıca Ceza infaz Kurumlarında görev yapan İnfaz ve Koruma Memurları da Adalet Bakanlığı tarafından alınan karar ile 15 gün  izolasyon 15 gün görev yaparak evlerine gidebiliyorlar. Normalleşmeye geçiş aşamasında bu konuda da yeni kararlar verilebilir. Başkan Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşmasında yapılacak açıklamaları anında öğrenmek için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim