Başkan Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası çok önemli açıklamalar yaptı. İstanbul’un fethi nedeniyle yarın Ayasofya'da fetih suresi okutulacak. Akşam saatlerinde Okçular Vakfı'nın Fetih Kupası yarışması gerçekleştirilecek. Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere şey gazilerimizi gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmetle anıyoruz açıklaması yapıldı.

YENİ NORMALLEŞME TAKVİMİ;

Yeni normalleşme adımları kapsamında alınan kararların bazıları belli oldu. Bunlardan bir tanesi 15 ilde gerçekleştirilen şehirler arası giriş çıkış kısıtlamasının 1 Haziran tarihinden itibaren kaldırılacağı açıklandı. Diğer kararlar ise şu şekilde;

1 Haziran'da alınacak normalleşme planları;

Şehirlerarası ulaşım kısıtlaması kaldırılacak. Olumsuz olan bir durum olması durumunda o için giriş çıkış yasağı verilebilecek. Kamu kurumlarında idari izinde bulunan ve esnek çalışma sistemine göre çalışmalar kurumlar 1 Haziran tarihi itibari ile normal mesaj sistemine geçilecek. Kreş ve bakım evleri 1 Haziran'da açılacak. 65 yaş üstü olup işletme sahibi olan vatandaşlar için maske ve sosyal mesafe kurallara uymak şartıyla iş başında bulunabilecekler. 20 yaş altında bulunan vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı esnetildi. Buna göre 18 yaş grubuna Çarşamba Cuma günleri saat 14:00 ile akşam 20:00 saatleri arasında kısıtlama olmayacak.

20 YAŞ ALTINA ESNETİLME; 

20 yaş altı olarak uygulanan kısıtlama 18 yaşına indirildi. Restoran Kafe pastane Kıraathanesi çay bahçeleri kaplıcalar 1 Haziran tarihinden itibaren akşam saat 22:00'a kadar açılacak. Eğlence mekanlarına nargile satışları bu kapsam dışında bırakılacak. 1 Haziran tarihinde açılacak diğer yerlerden bir tanesi milli parklar Bahçeler plajlar olacak. Müze ve ören yerleri de açılıyor. Bireysel sporlarda sınırlama kaldırıldığı açıklandı. Hafta sonları devam etmesine, altmış beş yaş üstü ile 18 yaş altındaki vatandaşlar için kısıtlamaların uygulamanın devam etmesine karar verildi.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim