Kamu kurumlarda dönüşümlü ve esnek çalışmaya geçen bakanlıklar belli oldu. Esnek çalışma yapan personele ek ödeme mali hakların korunması için önemli karar.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile kamuda esnek çalışma sistemine geçilmesi için yeni bir genelge resmi gazetede açıklamıştı. Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Bilim, Teknoloji ve Sanayii Bakanlığı kurumları esnek çalışma sistemine geçiş yaparak genelge açıkladı. Koronavirüse mücadele kapsamında kurumlarda asgari düzeyde personel bulundurularak, bazı kurumlar için bu %40 olarak açıklandı. Eylül ayı ile birlikte adli yargı süreci başlayacak. Bu kapsamda adliyelerde koronavirüs önlemleri alındı.

3.5 MİLYON ÇALIŞANA MÜJDE; EK ÖDEME VE DÖNER SERMAYELER EŞİT OLACAK!

Esnek çalışma sistemi ya da dönüşümlü olarak çalıştırılmasına yönelik olarak personellerin bir kısmının evden çalışma sistemine geçildi. Bu kapsamda kamu personel çalışanların hem çok merak ettiği sorulardan bir tanesi için yeni bir gelişme yaşandı. Göreve fiili olarak çalışmayacak olan personeller idari izin sayılacaklar. Evden çalışabilecekler yada idari izinli olarak dönüşümlü olarak işe gelebilecekler. Bu çalışanların döner sermaye ek ödemelerde kesinti yaşanmayacak. Göreve gelmeyen ve idari izin sayılanlar ile fiili olarak çalışanların hakları eşit olacak. Bu kişilerin özlük hakları korunacak ve çalışmalarda farklı bir ücret sosyal hak olmayacak.