Resmi Gazetenin 22 Mart 2020 tarihli 31076 sayılı mükerrer sayısına göre Cumhurbaşkanlığı Covıd-19 kapsamında kamu çalışanlara yönelik olarak bazı tedbirler aldı. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı  Metin Kıratlı sosyal medya üzerinden paylaştığı kararda ihtiyaç kadar asgari personelin kurumlarda bulundurulması şartı ie çalışma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan ve dönüşümlü çalışılmasına yönelik karar alındı.

DÖNÜŞÜMÜ YADA UZAKTAN ÇALIŞILACAK!

Özel şirketlerde Koronavirüse yönelik olarak çalışma saatleri değişiklileri değiştirilerek bazı tedbirler alınmıştı. Bu bağlamda kamuda ki görevlerin aksatılmadan yeteri kadar personelin kurumda bulunması ve belirlenen çalışma saatlerinde işlerin aksamaması yolu ile dönüşümü olarak çalışabilecekler. Açıklanan genelge sadece Covıd 19 süresince gerçekleştirilecek. Bu kapsamda idarelerin amirlerinin doğrultusunda dönüşümlü ya da uzaktan çalışabilecekler.

Bakanlıklar taşra birimlerindeki çalışma yöntemleri için iç genelge açıklayabilir. IT gibi hizmet veren birimlerde uzaktan çalışma şekli ile devam edilebilecek. Bazı kurumlar için ise dönüşümü olarak çalışılacağı konusunda karar alınabilecek.

MALİ HAK KAYBI YAŞANMAYACAK!

İşe gelmeyecek olanlar için idari izinli sayılacaklar. Mali haklarından herhangi bir kayıpları olmayacak. Koronovirüs kapsamında bilindiği gibi 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Bu bağlamda vatandaşların evlerinden çıkmamaları konusunda çağrılar her kesimden devam ediyor. Kamu kurumlarında alınan tedbirlerden bir tanesi olan yeni çalışma modelinin uygulanması ile kurumlarda virüsün önlenmesi sağlanacak.