Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu tespit edilen şahısların gözaltı, tutuklanma ve açığa alınma süreçleri devam ediyor. Şuana kadar bakanlıklar dahil olmak üzere 67 bin civarı personel görevinden açığa alındı. Olağanüstü Hal İlan edilmesi ile yeni onaylanan kanuna göre açığa alınan personeller bir daha memur olamayacak farklı kurum dahi olsa memurlukları kabul edilmeyecek ve mahkemelere de suçsuzum ifadesi verilemeyecek. Kamudan atılan 67 bin personel yerine yeni atamalar yapılacak ve Maliye Bakanı konu hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Naci Ağbal: Açıktan Atama Yapılacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal konu hakkında bazı önemli açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamaya göre boşalan kadrolar yerine açıktan atama yapılabilecek ifadesi kullanılırken açıktan atama için Bakanlar Kurulundan izin alınması gerektiği de vurgulandı.

67 Bin civarı kişi görevden uzaklaştırılmışken ilerleyen günlerde bu rakamın daha da artması gündeme gelebilir. Fethullahçı Terör Örgütü ya da PDY, PKK gibi örgütlere bağlantısı olan kişiler hakkında soruşturmalar ve sorgular devam ederken bu şahısların görevden uzaklaştırılması içinde çalışmalar devam ediyor. Örgüt bağlantısı bulunan kişilerin karıştıkları suçlara ilişkin soruşturmalar kapsamında personellerin tutuklanması için de mahkemelerde görüşmeler devam ediyor.
Editör: TE Bilisim