Kamu Personeli Danışma Kurulu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında 7 Aralık’ta toplanacak. Bakanlığa ait Reşat Moralı Salonu’nda bir araya gelecek tarafların 3600 ek gösterge dahil birçok konuyu masaya yatırması bekleniyor.

Bu yıl ilki Mart ayında yapılan ve yılda iki kez düzenlenen toplantının ikincisi Ankara’da yapılacak. Toplantıya Bakan Selçuk’un yanı sıra Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticileri ile hizmet kollarında yetkili sendika genel başkanları katılacak. Toplantıda 3600 ek gösterge ve toplu sözleşmede çözüme ulaşmayan diğer maddeler masaya yatırılacak.

Toplantıda 3600 ek gösterge ve toplu sözleşme ile ilgili konuların yanı sıra son yıllarda artan enflasyon oranı da gündeme gelecek. 2019 yılı zam oranlarının belirlenme sürecinde enflasyon oranının da göz önüne alınması ve buna göre konuların görüşülmesi beklenen toplantıda 3600 ek göstergenin de çözüme kavuşması için adım atılması bekleniyor. Seçim döneminde siyasi partilerin seçim vaatleri arasında yer alan ancak herhangi bir adım atılmayan 3600 ek göster için sendikalar konunun çözüme kavuşmasında ısrarcı olacak.

Öte yandan kurul toplantısında Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine göre güncellenmesi de gündeme gelecek.

Editör: TE Bilisim