Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan genelgeye göre kamu kurumlarında asgari personel çalıştırılması koşulları ile uzaktan çalışma ve esnek çalışma uygulamasına geçilecek.

Diğer yandan Koronavirüs önlemleri kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 12 gün idari izinli sayılan Yasal olarak süt izni kullananlar, hamileler, engelli çalışanlar, yönetici kadroları hariç 60 yaş üstü çalışanlar ve son olarak Sağlık Bakanlığında kronik rahatsızlığı, bağışıklık sorunu, kronik solunum yolu hastalığı obezite diyabet, kalp ve damar hastalıkları organ nakli olanlar Bakanlık belirlediği dez avantajlı guruplara idari izin verilmişti.

İki eşinde çalıştığı ve ilköğretim ve okul öncesinde çocukları olanlar için öncelik kadına olmak üzere yıllık izin verilmesi konusundaki genelge açıklanmıştı. Bu konuda da yeni bir açıklama yapıldı. Bu kapsamda izinli olanlarında idari izinleri devam edecek.

İDARİ İZİNLERİ UZATILDILDI;

22 Mart 2020 tarihli Covid-19 kapsamında kamu çalışanlarına yönelik ilave tedbirler için açıklanan genelgeye göre daha önce 12 gün idari izin verilen bu personellerin izinleri yeni bir karar açıklanıncaya kadar devam edecek. Ayrıca idari izin ya da yıllık izin kullanabilecekleri belirlenen personeller de idari izinli sayılabilecekleri açıklandı. Diğer yandan kamu kurumları bakanlıkların taşra birimleri için yeni bir iç genelge açıklanması bekleniyor. Kurumların esnek çalışma ve diğer hususlar için iç genelgeye göre kurumun işleyişi düzenlenecektir.. Genelgenin tamamı şu şekilde;