Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurumları açık pozisyonlar için kamuya personel alımı yapmaya devam ediyor. Alım ilanları kamu kurumlarınca hazırlanmakta ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulmaktadır. Yeni yayımlanan ve önce ki yayımlanan ilanlara bakıldığında;

Devlete bağlı kamu kurumlarına 90 bin kişilik personel alımı yapılacağı görülmektedir. Peki hangi kurumlar alım yapacak. Hangi pozisyonlar için kamu kurumları personel alıyor.

ZİRVEDE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Milli Eğitim Bakanlığı 15 Mart 2017 tarihinde bir haftalık süre ile öğretmen atama başvurularını aldı ve toplam 20 bin kişilik atama yapılacak. Yine Ağustos ayında Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin kişilik öğretmen ataması daha yapacak.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile 10 bin polis alımı müracaatları alınmakta olup ilerleyen dönemlerde yeni alımlarında yapılması beklenmektedir.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda 3 bin 890 kişilik başvuruları kabul etti ve yeni bir ilan daha yayımladı. Sağlık personelleri kadrosu için bakanlığın yıl sonuna kadar toplam 16 bin 500 kişilik alım yapması beklenmektedir.

AİLE BAKANLIĞI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yurt geneline ASDEP kapsamında bin 500 kişilik personel alımı müracaatları sürüyor. 

ASKERİ İLANLAR

Şu anda Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Jandarma Özel Harekat, Jandarma Emniyet, Sözleşmeli Erbaş, Uzman Erbaş, Astsubay ve Subay pozisyonları için 25 binden fazla personel alımı yapıyor.

Yine belediyeler ve diğer kamu kurumları da İŞKUR ile Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinden alım ilanlarını yayımlamaya devam ediyor.