Kamu sektöründe görev alan işçileri için değerlendirmeye alınan ikramiyelerin verileceği tarih belli oldu. Taşeron işçi olarak çalışarak kadroya geçen kamu işçilerinin de yararlanabileceği 13 günlük ikramiye tutarınının 13 Aralık 2018 tarihinde ödeneceği açıklandı. Kamu işçisi olarak çalışan kişilerin bir yıl içerisinde 52 günlük ikramiye verilen kamu çalışanlarına dört taksit şeklinde ödeme sağlanmaktadır. 

TAŞERON İŞÇİLERDE YARARLANACAK

Taşeron işçi olupda 2018 Nisan ayında kadrolu olarak çalışmaya devam eden işçilerin de 39 günlük ikramiye alabilecekler. Kadrolu olarak geçiş yapan kişilerin geçişleri sene başında tamamlandığından ötürü Ocak ayı içerisinde yapılacak olan ilave tediye ödemesinden dolayı kadroya geçip çalışan taşeron işçileri yararlanamamaktadır. 

Kamu işçilerine verilecek olan ilave ikramiyeler 7 Aralık 2018 tarihinde ödeneceği belirlenirken Cumhurbaşkanlığı kararı ile de Resmi Gazete üzerinden yayımlandı. Alınan bu karara göre kamu sektöründe çalışan işçilerin 2018 senesi içerisinde alacakları son ikramiye 7 Aralık 2018 tarihi itibariyle hesaplara yatmış olacak.

Askeri ücret maaş alan bir kamu işçisine yüzde 20 vergi dilimine girmiş olması sebebiyle 13 günlük ücret karşılığı olan ortalama 591 TL ikaramiye parası ödenecek. Kamu sektöründe çalışan kişilerin maaşları arttıkça almış oldukları ikramiyelerde artmaktadır. 2500 lira brüt ücreti alan kişi 728 lira, 3000 lira brüt ücreti olan kamu işçisi ise 874 lira, 3500 lira brüt ücreti olan kamu işçisi ise 1.019 TL ikramiye alacak.