Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sosyal Güvenlik Kurumunda kayıtlı olan memurların ve işçilerin tamamının aşılanmasına yarından itibaren başlanacağını müjdeledi. Bakan Koca’nın verdiği müjdeli haber sonra işçi ve memurlar aşı randevusu nasıl alınır sorusunu sormaya başladı. İşin olsa ekibi olarak detayları aktarıyoruz.

Memurlar ve işçiler randevu başvurusu nasıl alabilirler?

Hızlı ve kolay bir şekilde aşı randevusu almanın en kolay yolu Alo 184 hattını aramak yeterli olmaktadır. Fakat elektronik ortamdan internet aracılığı ile randevu işlemleri de yapılabilecektir. Bunun için öncelikle covid19asi.saglik.gov.tr adresine giriş yapınız. Sağlık Bakanlığının bilgilendirme sitesini açtıktan sonra aşılama programına dahil olmak için 8 adımda nasıl aşılanırım broşüründen daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Öncelikle Birinci aşamada sms ile randevudur.

E-Nabız hesabınıza giriş yapınız ya da cep telefonunuzdan 2023'e kısa mesaj atabilirsiniz. Merkezi hekim randevu sitesine yöneltilmesinin ardından mhrs.gov.tr üzerine sizi aktaracaktır. Bunun ardından karşınıza çıkacak olan bilgilendirme mesajınızın ardından, randevu ala tıklayınız. Site üzerinden karşınıza çıkan üç seçenekten bir tanesinden tüm işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Aile hekimi randavü al, hastane randevu al ya da aşı randevusu al menüsüne tıklayınız. Seçenekleri teker teker işaretleyerek adımları tamamlayınız.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Müjde!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın SGK'ya kayıtlı çalışanların aşı randevusu alabilecek haberinin ardından bir çok şirket sahibi sgk kayıtları olduğunu ve kendilerine de öncelik hakkı gelip gelmediğini sormaktalar. Bu vatandaşlarımızda sorgulama yaptıklarında COVID-19 pandemik aşılaması için belirtilen gruplar içerisinde yer almaktadır mesajı gönderilmektedir. Yukarıdaki anlatmış olduğumuz adımları takip ederek tüm randevu işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim