Geçtiğimiz gün Anadolu Ajansı tarafından yapılan habere göre Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank’ın da bulunduğu 3 kamu bankasının 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedefleyen, istihdamına yönelik yeni bir paket üzerinde çalıştığı ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay ve VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Lütfü Çelebi’nin katıldığı toplantıda Alpaslan Çakar, 3 kamu bankası olarak istihdama yönelik bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Özel İşletmeler Hedeflenecek

İstihdam paketinin, İVME Finansman Paketi dışındaki tekstil, ayakkabı gibi sektörleri de kapsayacağı ifade edildi. Çakar konuşmasında Çakar, "IP, çağrı merkezleri, turizm, temizlik, güvenlik gibi... İnşaatların tamamlanmasına yönelik bir opsiyon da olacak. Paketin amacı, kapasitelerin tam olarak kullanılması ve kısmen istihdamın artırılması. Yeni istihdam sağlandığında işverenlerin maliyet yükünü kısmen azaltmaya yönelik bir paket olacak” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca "Bu paket, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedefleyeceğiz. Yine burada ödemesiz dönemler, makul vadeler olacak” ile alıma yönelik detaylar verildi.

Krediler Cazip Olacak

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay tarafından ise Likiditeleri elverdiği oranda reel sektörü desteklediklerini vurgulayan Tuncay, "İmkanları zorluyoruz. Bu seneyi kar yılı değil, ar yılı olarak adlandırdık. İster konut ve ihtiyaç kredileri olsun, ister taşıt kredileri olsun fiyatlama son derece cazip. Sektörlerin canlanması adına elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz” açıklaması yapıldı.

Editör: TE Bilisim