Tedavi gördüğü hastanede İstanbul'da 22 Ocak Cuma günü hayatını kaybeden eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in cenaze töreni programı belli oldu.

Genç'in ailesi tarafından belirlenen cenaze töreni programına göre; ilk tören 24 Ocak Pazar günü saat 14:00'te Kartal Cemevi'nde düzenlenecek. Buradaki cenaze töreninden sonra Kamer Genç'in cenazesi memleketi Tunceli'ye götürülecek.

25 Ocak Pazartesi günü ilk tören saat 10:00'da Tunceli Cemevi'nde gerçekleştirilecek. Ardından saat 12:00'de Tunceli Nazımiye Cemevi'nde yapılacak tören sonrası Kamer Genç doğduğu Ramazan Köyü'nde defnedilecek.

KAMER GENÇ'İN VASİYETİ

Bir süredir İstanbul'da kanser tedavisi gören Kamer Genç, 6 dönem Tunceli Milletvekilliği yapmıştı. Genç, 22 Ocak Cuma günü tedavi gördüğü özel hastanede saat 17:10'da hayata veda etmişti. Genç'in son anlarında yanında olan ailesi ve çok yakın arkadaşlarına vasiyette bulunduğu açıklandı.

Kamer Genç'in yakınlarına Tunceli'ye sahip çıkmalarını söylediği belirtildi. Ayrıca Kamer Genç vasiyetini de ziyaretine gelen ailesi ve yakın arkadaşlarına açıkladı. Kamer Genç vasiyetinde; "Ben iyileşmezsem ve ölümü yenik düşersem beni kesinlikle memleketim Tunceli'nin Nazımiye İlçesi Ramazan Köyü'nde gömün. Beni Tunceli'ye tabutuma sarılı Türk bayrağı ile götürün" dediği öğrenildi.

KAMER GENÇ KİMDİR?

Kamer Genç, 23 Şubat 1940'da Tunceli Nazimiye'de doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Hadice'dir.

Vergi Denetmenliği, Danıştay Tetkik Hâkimliği ve Savcılığı; Ankara İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisini bitirdi. Yüksek lisansını Paris Uluslararası Amme İdaresi Enstitüsü'nde tamamladı.

Danıştay Tetkik Hâkimliği ve Savcılığı görevlerinde bulundu. Serbest mali müşavir olarak çalıştı. İki kitabı yayınlandı.

Danışma Meclisi Tunceli Üyesi oldu. 1983'de Danışma Meclisi Üyeliğinden istifa etti. Danışma Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu. 

18, 19, 20, 21 ve 23. Dönemde Tunceli Milletvekili seçildi. 20 ve 21. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevini yürüttü.
İyi düzeyde Fransızca bilen Genç, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Editör: TE Bilisim